Paul is gearriveerd!!! – Met de trekker naar de Noordkaap voor kankerbestrijding

Hoera! zondag 10 juli om 14.00 uur arriveerde Paul op de Noordkaap!

Na een barre tocht van 4.450 kilometer, 20 dagen, met 30 kilometer per uur, dag in dag uit, in het lawaai van de tractor, over hobbelige weggetjes. Soms door regen en kou, de weg altijd eindeloos lang. Slapend in de buitenlucht in een bakkie achter de trekker. Door de prachtigste natuur, hoogvlaktes, bergen, fjorden en het allermooiste: omringd door het eeuwige niets. Mooie gesprekken, maar ook eenzame dagen. Enthousiast, verwonderd, ontroerd en soms enorm afzien, tot emoties toe. Maar toen eindelijk: de Noordkaap! Champagne! (klimaatneutraal gekoeld).

Lees meer in de blog over deze dag.

Hoe het begon

Het was december 2021 toen een goede vriendin van mij vertelde dat ze uitgezaaide kanker heeft. De boodschap was een shock voor haarzelf en iedereen om haar heen. Ik maak nu van dichtbij mee wat dat voor angst, onzekerheid en ellende met zich meebrengt: een half jaar chemokuren met heftige bijwerkingen, een fysiek en emotioneel zware operatie, gevolgd door een reeks bestralingen. En zelfs dan is ze er nog niet, want dan volgen nog zeven à acht jaren anti-hormoontherapie. 

Het doel

Ik wilde zo graag iets voor haar betekenen, maar ook voor alle andere 340 Nederlanders die dagelijks deze diagnose krijgen! (124.000 per jaar). Mensen waarvan het leven van het ene op het andere moment op zijn kop staat. Het kan jou en mij ook overkomen… en als je dat overkomt, wil je maar één ding: de beste medische zorg die er is. Om die te kunnen bieden is veel onderzoek nodig. Hoe meer geld beschikbaar komt voor onderzoek, hoe meer kennis, des te beter de behandeling. Onderzoek is dus van levensbelang. Zo ontstond het idee om een ludieke actie te bedenken om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. 

 

De actie

Mijn naam is Paul Fontaine. Ik ben veehouder in De Bilt. Maar deze zomer verlaat ik mijn bedrijf voor een acht weken durende missie. Op 21 juni 2022 begon ik aan mijn meer dan 4.400 kilometer lange reis naar het meest noordelijke puntje van ons continent: de Noordkaap in Noorwegen. Op 10 juli arriveerde ik daar, maar daarmee is mijn reis nog niet ten einde. De terugreis ligt nog voor me. In totaal leg ik zo’n 9.000 kilometer af. En het bijzondere van mijn reis is dat ik de hele route zal afleggen MET MIJN TRACTOR!

Paul Fontaine poseert voor de trekker waarmee hij naar de Noordkaap reist.
Paul Fontaine voor zijn trekker waarmee hij naar de Noordkaap reist. Zet je wekker voor de trekker!

Doneer

Geef alsjeblieft voor kankeronderzoek. U kunt doneren aan de stichting La Vie est Belle die ik hiervoor heb opgericht.

Stort uw bijdrage op:
rekeningnummer: NL46RABO019 762 0043
ten name van: dhr. P.J.F. Fontaine
onder vermelding van: La Vie est Belle

Gebruik deze link om te doneren

of gebruik onderstaande QR-code: 

Contact

Spreekt mijn plan u aan? Wilt u meer weten over mijn expeditie of over… 

  • donaties?
  • sponsoring?
  • publiciteit?

Neem dan contact met mij op via deze website en bespreek met mij de mogelijkheden.


Volg mijn belevenissen

Dagelijks schrijf ik een BLOG waarin ik ook foto’s en filmpjes plaats.

Abonneer je op mijn YouTube kanaal

Zie mijn belevenissen op FaceBook

Volg live mijn tocht op Polarsteps